fejléckép

Klub Hírek

ZafiraKlub Találkozó 2022 - Tápiószele -

Mi Zafirások, izgatottan vártuk 2022.07.09 napját. Bár karácsony még nagyon messze van, a hangulat számunkra mégis ünnepi. Ez volt az a nap, amikor találkozhattunk Zafirás barátainkkal, az ország egyik legszebb pontján. Tápiószelén a Népkertben tartottuk a IV. ZafiraKlub Hungary találkozót.

Bár a találkozó napja szombatra volt kitűzve, mi kimaxoltuk a Népkert nyújtotta lehetőségeket. Néhányan már egy nappal előbb  megérkeztünk, letáboroztunk, és miután örömmel nyugtáztuk, hogy minden a helyére került és a hangosítás is rendben, előkerült Csuka Karesz messze földön is híres fűszeres pálinkája. Megkóstoltuk, beszélgettünk, buliztunk, ittunk is belőle, majd... Egyszer csak szombat lett. 

Szombaton már a reggeli órákban érkeztek az ország minden pontjáról autók. Rövid megnyitó beszéd után a gyerekek birtokba vették az ingyenesen használható ugrálóvárat, előkerültek a bográcsok, a felnőttek egy része nekilátott az ételek elkészítésének, másik része pedig ment a GabóFaló büfébe sörért, kóláért, kávéért, egyéb finomságért.

A nap többi részében az autóké volt a főszerep. Külső szemlélőként nézve a Zafira egy átlagos, hétköznapi autó. Mégis, sokan vagyunk, akik szeretjük. Építjük, fejlesztjük évről-évre, számunkra ezért lett különleges. Mindenkinek fontos a jó műszaki állapot, de sokan fizettünk ki nagyobb összeget egy-egy ritka Irmscher, vagy OPC kiegészítőért, vagy épp magunk gyártottuk valamit az autónkhoz.

Ismét nehéz dolga volt a zsűrinek! Sok szép autó közül kellett kiválasztani a legszebbeket. Azokat, amelyek gazdáját elismerésképp egy-egy serleggel jutalmaztunk. 

Idén először, az autóknak is kedveskedtünk. Meghívott vendégünk volt egy mobil klíma szervíz, aki a találkozó ideje alatt javította az autók klíma rendszerét. Persze, csak annak, aki kérte. Nyomáspróba, tömítések cseréje, feltöltés, apró javítások történtek a találkozó alatt, így többen hibás klímával érkeztek, és működővel indultak hazafelé. A nagy sikerre való tekintettel, ezt folytatjuk. Amennyiben Neked, vagy ismerősödnek van olyan vállalkozása ami az autókhoz kapcsolódik, mobil, és kitelepülne egy ilyen rendezvényre, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a weboldal alján található e-mail címen!

Nem maradt ki idén sem a felvonulás, ahol a találkozón résztvevő autósok oszlopba fejlődve tettek egy kört Tápiószelén, majd visszatértek a Népkertbe. Köszönjük a Rendőrségnek, és Polgárőrségnek hogy biztosították utunkat. 

Ezek a találkozók remek alkalmat biztosítanak arra, hogy a márkatársak, autóbarátok személyesen is találkozzanak, megismerjék egymást. Egy példát kiemelek a sok közül, mert nem mindennapi a történet. A népszerű közösségi portálon sokunk ismerőse, személyesen azonban itt találkozhattunk Tősér Csabával.  Nálunk minden autó különleges. Építjük, szépítjük, saját ízlésünk szerint, időnként rengeteget szívunk vele, de ez a történet talán egy picit több ettől, ugyanis Csaba rokkant.
Nem szeretem ezt a szót használni, mert ilyenkor legtöbbünk előtt egy elesett ember képe jelenik meg, most azonban közel sem erről van szó. Személyében egy erős, életvidám embert ismerhetünk meg. Mikor az 1.8 benzines, autómata váltós Zafiráját megvásárolta, nem volt még jogosítványa sem. Bár már az elméletet tanulta, a gyakorlati vizsgát nem tudta letenni, arra alkalmas autó hiányában. Igen. Fél lábbal az élet sokkal nehezebb. Ezért döntött úgy, hogy saját Zafiráját erre alkalmassá teszi. Bekerült az autóba jobb oldalra is a pedál, megtörtént minden átalakítás ahhoz, hogy az autó levizsgázzon oktató autóként! Így a saját, immár oktató autóvá alakított Zafiráján tanult, és vizsgázott. Hosszú időbe telt, de lépésenként mindez megvalósult, és autóját azóta is örömmel használja.  

Ez a találkozó a ZafiraKlub Hungary égisze alatt született, de nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták meghívásunkat a Vectra A Fanok, az Arrabona Opel Team, a MOTE, valamint Magyar Veterán Opel Klub, és a GSi Csoport. Köszönjük, hogy megtiszteltetek, és nektek köszönhetően, rengeteg szép autót láthattunk. Ezeknek a csoportoknak, klubboknak, pontosabban a fanatikus tagjainak köszönhetjük, hogy anyagi javakat, mérhetetlen mennyiségű munkaórát, időnként családi békét feláldozva megmentenek az utókornak olyan autókat, melyeket mára már megevett volna az idő vasfoga. Tisztelet Nektek!

Köszönet illet mindenkit, aki részt vett a találkozón, annak szervezésében, támogatta annak létrejöttét. Külön köszönet illeti Tápiószele Önkormányzatát, Dobos Imre Polgármester Urat a támogatásért, valamint Kormos László Urat csoportunk Moderátorát, a rendezvény főszervezőjét. 

Hogyan tovább? 
Jövőre tartjuk az V. ZafiraKlub találkozót. Mi már készülünk. 

Schubert János
ZafiraKlub Hungary

Kattints ide, és iratkozz fel youtube csatornánkra, ahol számos videót találsz találkozókról, Zafirákról, karbantartásról. 


- Hirdetés - 
- - - - - - - - 

Tekintsétek meg a fotókat:


További fotók Tősér Csaba galériájában, ide kattintva elérhetőek.

Kapcsolódó cikkek:

P 1222
Blog [2022.09.30.]

Sokáig kerestem a P 1222 hibakód okát, magyarázatát. Neten böngészve, mert ugye google a barátunk,...

Üzemanyagra gyűjtünk
Blog [2022.09.01.]

A ZafiraKlub-Hungary erős, összetartó csoportként már számos alkalommal segített. Támogattuk...

5300 Km, Zafirával
Blog [2022.08.21.]

2022. AugusztusAz ötlet nem újkeletű. Bár volt már több hosszú utunk a 2017-ben vásárolt autónkkal,...

Tákolt adagoló
Blog [2021.05.16.]

Figyelem! Ez egy véleménycikk! Nem tudom, az alábbi javítást kivégezte, talán nem is csak egy...

Országtúra 2020 [beszámoló]
Blog [2020.08.19.]

SziasztokAhogy ígértem, elkészítettem egy "rövid" összefoglalót az első ZafiraKlub Országtúráról. Bevezetőként...

Országtúra 2020
Blog [2020.06.28.]

SziasztokA koronavírus járvány elég sokmindent átírt a ZafiraKlub életében. Kénytelenek voltunk...

KZ-Kipufogó
Blog [2020.06.20.]

Sokaknak ismerősen csenghet Kis Zoltán neve a ZafiraKlub-Hungary csoportból. Ő az a Srác, aki...
<< vissza a bloghoz

Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑