fejléckép

Xenon javítás

Ennek a cikknek a "Műhely" menüpont alatt lenne a helye. Kivételesen azért kerül blogként az oldalra, mert az eredmény még kérdéses. Nem egy kiforrott javítás leírásának álltam neki, hanem a Xenon lámpa javításának lépéseit láthatja az az Olvasó, aki követi ezt a bejegyzést. 

Bevezető: Nagyon örültem, mikor láttam, hogy kiszemelt "A" Zafirámat Xenon lámpával szerelték gyárilag! Gondoltam, itt majd árad sötétben a kocsi előtt a fényözön... De nem. 
Keserűen nyugtáztam, hogy egy H7-es, esetenként jobban világít, mint az én über-hiper-szuper xenonom. Gondoltam, hogy ezen változtani kellene, így vásároltam egy pár Xenon izzót. (Az izzó ezesetben picit pontatlan megnevezés, de mivel mindenki így ismeri, én is így használom.) Csere után némi javulás érezhető volt, de a várt eredmény elmaradt. Következő lépés az volt, hogy vásároltam bontottan egy pár komplett xenon lámpát. Csere. Ugyanolyan sz@r. Az új izzókkal is. Fény van, de nem az igazi.

- Hirdetés - 
- - - - - - - - 

Mi lehet a probléma? 
Kiszerelt állapotban egy xenon lámpa egyszerűen szétszedhető. Levesszük a trafót, ki az izzót, majd a 4 csavar oldása után a projektor könnyedén kivehető. A tapasztalatom az, hogy mára szinte az összes "A" Zafira xenon lámpa belső foncsorán található beégés. Olyan hely, ahol a foncsor sérült, így mivel csökkent a tükröződő felület, csökken a fényerő is. 

Mivel új foncsort szinte lehetetlen beszerezni, így marad a javítás. Jelenleg, cégeket keresek, akik ennek javításával foglalkoznak.
Hamarosan, ezzel folytatom a cikket. 


<< vissza a bloghoz

Fel↑