AZ Meisterteile tapasztalatok

Itt gyűjtünk minden javítással kapcsolatos információt
Avatar
Suby
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: csüt. márc. 03, 2022 9:51 pm

AZ Meisterteile tapasztalatok

Hozzászólás Szerző: Suby »

#azmeisterteile féltengely

2.2 DTi Zafirámon a bal első féltengely hangos kattogással jelezte, hogy élettartama a végéhez közeledik. Akinek hasonló motorral szerelt autója van, és megnézte az autóalkatrész webshopok féltengely kínálatát ehhez a modellhez, valószínűleg átélt egy enyhe sokkot az árak láttán. A kínálat széles, több gyártó terméke közül válogathatunk. Természetesen az árak is így változnak. Az A.Z. Meisterteile terméke árban az egyik legbarátságosabb, és a webshop oldalán "gyári minőség" szerepel a termékminőség meghatározásnál, szemben a hasonlóan alacsony árfekvésű, például General Ricambi-nál, ami csupán "normál" minősítést kapott. Hittem a webshopnak, megrendeltem a "gyári minőséget." Sosem hittem abban, hogy ezek a "saját márkás termékek" magas minőséget képviselnek, de mivel volt már keserű tapasztalat neves gyártó termékével is, egyszer - egyszer bevállalom, hogy tesztelek alkatrészeket az alacsonyabb árfekvésből.

A féltengelyt precíz csomagolásban, dobozolva kaptam. Ránézésre valóban minőségi terméknek tűnik, mellé csomagoltak egy szépen csillogó koronás anyát, és egy sasszeget is. Ami feltűnt, és az összképet egy picit árnyalta, hogy a porvédő gumiharang tövében, a bilincsnél volt némi zsír. Annyi baj legyen, legalább tettek bele...
A beszerelés simán ment, bár érezhetően szorosan illeszkedik mind a váltó, mind pedig a kerékcsapágy bordázásához. Az első kellemetlen meglepetés akkor ért, amikor a szépen csillogó koronás anyát próbáltam nyomatékra húzni. Még a közelében sem voltam a megadott értéknek, kézzel, csillagkulccsal húztam az anyát, mikor az megforgott, és az anyában lévő menet sorjaként bukkant elő. Vagy én vagyok bitang erős, (sajnos nem) vagy az anya minősége volt baromi gyenge. A tengelycsonkon a menet ép maradt, némi káromkodás közepette sikerült visszafelé lehajtani a sérült anyát, majd egy másikkal lehúzni, nyomatékolni. Féltengely beépítve.

Próbaút, tesztkör. Alacsony sebességnél minden rendben. Féltengely nem kopog, rendben teszi a dolgát. Nagyobb tempónál azonban (90 km/h körül) finom remegés jelzi, hogy ez a féltengely a "silány" minőséghez sokkal közelebb van, mint a gyárihoz. Ár / érték arányban minden stimmel. Olcsó, és gagyi. Az alkatrészt 2022.06.10.-én építettem be, 349 750 km-nél. A tartóssággal a jövőben bővítem a bejegyzést.
papszy
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: csüt. márc. 03, 2022 8:18 pm

Re: AZ Meisterteile tapasztalatok

Hozzászólás Szerző: papszy »

AZ mestergenyo termékek úgy kb annyit érnek mint a Ladánál a Master sport cuccok, vagy mint a japánnak mondott Japanparts... Semmit nem szabad venni belőlük kivéve ha eladásra megy az autó. Z18xe jött hozzám, check lámpa és egyenetlen alapjárat. Az mester első lambdaszonda virít benne. Meg bukott.
Válasz küldése